Възможности на LBV300S2;

LBV300S2; е система с възможност достигане на дълбочина до 300 метра.

Системата е снабдена с 300 метра оптичен кабел.

Посредством мощните си двигатели системата развива скорост до 4 възела и има възможност да носи предмети с тегло до 4 кг. LBV е снабден с две камери:

- Една цветна камера с резолюция 570 линии и 3.6 мм. обектив. Камерата е монтирана така, че шасито и се завърта на 180°. Втората камера е черно-бяла с по-висока чувствителност за по мътни води, 430 линии, 3.6 мм. обектив, шасито и също се завърта на 180°. Системата се управлява посредством многофункционален джойстик.

Възможна е прецизна настройка на скоростта на четирите двигатели в степени от 1-10 (0-100%). Управление за фокусиране на камерата, настройка на светлината в степени от 1-10.

Автоматично задаване на дълбочина и направление за движение. Бутони за управление на опционални аксесоари и др.

Системата отчита дълбочина, също така и посока посредством компас, температура във вътрешността си, външна температура, поддържа степенна на настройка на всеки от четирите двигателя, настройката за автоматично направление, дата , час, ъгъл на завъртане на камерите и др.

Захващащата и режеща ръкохватка е изработена от алуминиево-стоманена закалена и неръждаема сплав. LBV може да бъде приспособена да работи с такава ръкохватка, безпроблемно носеща тегло от 30 и повече килограма. Ръкохватката е със сила на захвата 6.5 kgf.

Системата може да работи до -15° и в ледени води.

Опции на LBV300S2;

• LBV е система с голям избор от приспособими опции, някои от тях са:

- Допълнителни двигатели за по голяма мощност и по-голяма товароносимост.

- Допълнително вътрешно монтиращо се халогенно осветление - използва се във води с по-ниска видимост.

• Допълнително външно монтиращо се халогенно осветление с мощност 2x50 вата - използва се във води с по-ниска видимост.

• Лазерно точкуване – монтират се 2 лазера на нивото на цветната камера за определяне на размери на обекти под вода

• Ултразвуков дебеломер – уред за измерване на дебелината на различни видове метали и степента им на корозиране. Уредът позволява да се измерва дебелината на метал независимо от наслояването му и корозията.

• Сонар – системата може да бъде приспособена да работи със сонар производство на Tritech International, наричан Micron. Сонарът се монтира в горната страна на системата, а данните се предават по стандартния кабел на LBV. Сонарът се управлява посредством компютърен софтуер. Използва се за:

- правене на снимки с голям обхват на видимост;

- правене на снимки при ниска видимост;

- измерване на разстояние до обект(предмет);

- навигация

• Проследяваща система – система за проследяване на обект, местоположение на LBV и други. Системата работи посредством радио-предавателни устройства и компютърен софтуер. Използва се за изчертаване на местоположение до обект под вода посредством компютърен софтуер, дистанция до обекта, дълбочина на обекта и други.

• Навигационна контролна конзола